Nieuws - Autoairco Service

Autoaircoservice M.F.Timmer
Autoaircoservice M.F.Timmer
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

Het is weer tijd voor winterbanden
Het is een wijd verbreid misverstand dat winterbanden alleen tot hun recht komen in de sneeuw. Door hun diepere en grovere profiel zijn winterbanden ook uitermate geschikt voor de vaak natte perioden in de herfst en de winter. Want al bij temperaturen vanaf 7 graden Celsius presteren winterbanden duidelijk beter dan zomerbanden. De samenstelling van het rubber van de winterband, ook wel “compound” genoemd, zorgt bij lagere temperaturen voor zowel meer grip als meer comfort. Verzekeringsdekking: WA-dekking wie zonder schuld bij een ongeval betrokken raakt en dit ongeval vermeden had kunnen worden door winterbanden, is toch mede schuldig aan het ongeval. De WA verzekering zal weliswaar de schade van een eventuele derde partij vergoeden, maar kan deze schade verhalen op de klant tot aan de hoogte van het eigen risicobedrag. Verzekeringsdekking: WA-dekking Ondanks het gebruik van zomerbanden zal de verzekeraar in geval van schade op basis van een cascodekking moeten vergoeden. Dekking kan in geval van schade van de hand gewezen worden, indien naast het gebruik van zomerbanden daar waar winterbanden geboden waren, ook nog eens te hard gereden wordt, onverantwoord ingehaald wordt, etc.  In het buitenland bestaat het risico op een boete, strafrechtelijke vervolging en medeaansprakelijkheid indien geen gebruik wordt gemaakt van winterbanden bij winterse omstandigheden. Nederland maakt in haar voertuigreglement geen onderscheid tussen winter- en zomerbanden. Andere landen stellen wel extra eisen bij winterse omstandigheden. Deze eisen zijn ook van toepassing op auto’s met Nederlands kenteken.

In de landen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Italië, Noorwegen, Finland zijn winterbanden verplicht.
Het is natuurlijk voor u eigen veiligheid om winterbanden te monteren als u naar de wintersportgebieden gaat.
Een winterband minder dan 4 mm profiel word gezien als zomerband.
Heeft u nog vragen bel ons.
Wij kunnen alle zomer en winterbanden leveren tegen een redelijke prijs.
Automobielbedrijf Timmer neemt vinding mee uit Amerika

De heer Timmer van autobedrijf Timmer is naar de Verenigde Staten geweest om te kijken in de keuken van de autobedrijven daar.
Op het gebied van airco's waar de Amerikanen veel ervaring mee hebben zijn veel gegevens uitgewisseld.
Er kwamen veel nieuwe technieken om de hoek kijken die hier nog niet bekend zijn.
Met deze ervaringen op zak gaat het Heemskerkse autobedrijf de airco's weer te lijf.
Meneer Timmer:"Wat we een monteur daar zagen doen verbaasde ons. We ontdekten bij toeval een spanner die het mogelijk maakte kapotte aandrijfhoezen zonder demontage te vervangen.
De tijdsbesparing is met deze machine is aanzienlijk. We hebben de machine meteen meegenomen zodat wij nu ook de kapotte aandrijfhoezen snel kunnen vervangen.
En tijd is geld en dus weer een kostenbesparing voor onze klanten."


De niet merkgebonden autobedrijven van de Bovag worden steeds kundiger.

Momenteel kunnen ook de niet merkgebonden bedrijven over meetapparatuur beschikken die technische gegevens over het hele wagenpark mogelijk maakt. Wat ook wil zeggen dat de elektronica van een automobiel kan worden ingelezen. ( de storingen kunnen worden gelokaliseerd )Bosch de ontwerper van de elektronica in de automobiel maakt dit mogelijk, deze meetapparatuur is een verrijking voor de niet merkgebonden autobedrijven. Zoals duidelijk zal zijn zullen er steeds minder merkdealers overblijven omdat er een schaalvergroting plaats vind. Waarschijnlijk 1 merkdealer per provincie. De merkdealers zullen zich meer gaan richten op verkoop van een of meerdere merken auto's ( grote showrooms ). Door de grotere afstand dealerbedrijven en de hogere werkplaats tarieven zullen in het nadeel gaan werken voor de merkdealers. de kleinere bedrijven zullen dus voor het onderhoud van de auto gaan zorg dragen, (een lagere kostenpost voor de automobilist.) Automobielbedrijf M.C.Timmer uit Heemskerk heeft mede daarom zijn meetapparatuur aangepast en is mede daardoor in staat om alle elektronische storingen van uw auto op te lossen. Deze meetapparatuur is ook noodzakelijk voor elektronische gestuurde airco installatie. Naast autoverkopen heeft Automobielbedrijf Timmer ook het onderhouden reparatie van airco installatie naar zich toegetrokken. De niet merkgebonden bedrijven zullen dus een steeds grotere rol gaan betekenen voor de automobilist.
 


Automobielbedrijf schaft hi-tech test apparatuur van Bosch aan

Het betreft hier de KTS-diagnosetester voor zo wat alle elektronische systemen voor moderne auto's. Bij het oplossen van storingen schiet een normale OBD-uitleesapparaat, waarbij het zwaartepunt op de motorelektronica ligt,duidelijk tekort. Een elektronicatester moet van meer markten thuis zijn, vooral ook omdat elektronicasystemen elkaar kunnen beïnvloeden.Belangrijk is bovendien dat de diagnose tester de precieze opbouw aangeeft van de elektronica van elke specifieke auto. Auto's kunnen ogenschijnlijk een zelfde stuurapparaat bezitten, maar de aangesloten sensoren en actuatoren en de signaalwaarden kunnen sterk verschillen.
De KTS-tester van Bosch beperkt zich niet tot de motorsturing; ook bij ABS, transmissiesturing, airbags, verlichtingssystemen, centrale vergrendeling, cruise control, klimaatregeling, dashboard instrumenten, startblokkering, alarmsystemen, navigatie en audio bewijst de nieuwe KTS-tester zich als waardevolle diagnose hulp. De KTS-tester is universeel toepasbaar en biedt merkgerichte diagnose. Een van de belangrijkste troeven van de tester is dat deze zelf het stuurapparaat identificeert en vervolgens de diagnoseprocedure en informatie precies op dit type stuurapparaat afstemt. Dat vergroot de betrouwbaarheid van de diagnose aanzienlijk omdat de specificaties van de fabrikant exact worden overgenomen, deze informatie van de fabrikant wordt 4 keer per jaar via software ge update.

De KTS-tester van Bosch beperkt zich niet tot de motorsturing; ook bij ABS, transmissiesturing, airbags, verlichtingssystemen, centrale vergrendeling, cruise control, klimaatregeling, dashboard instrumenten, startblokkering, alarmsystemen, navigatie en audio bewijst de nieuwe KTS-tester zich als waardevolle diagnose hulp. De KTS-tester is universeel toepasbaar en biedt merkgerichte diagnose. Een van de belangrijkste troeven van de tester is dat deze zelf het stuurapparaat identificeert en vervolgens de diagnoseprocedure en informatie precies op dit type stuurapparaat afstemt. Dat vergroot de betrouwbaarheid van de diagnose aanzienlijk omdat de specificaties van de fabrikant exact worden overgenomen, deze informatie van de fabrikant wordt 4 keer per jaar via software ge update.Copyright © 2016 all rights reserved by Jan Smit
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu